Návod na odstranění etikety

Odstranění etiket z nábytku s laminátovým povrchem

 

Vážení klienti,

pro lepší přehled a orientaci při výrobě a montáži nábytku jsou jednotlivé díly označovány malými samolepkami.  Pro jejich jednodušší odstranění jsme Vám připravili návod. 

 

Pomůcky, které budete potřebovat:

Fén na vlasy nebo tepelná pistole

Čistící hadřík nebo mikrovlákno

Odstraňovač lepidel nebo nějaký mastný produkt, například olej nebo máslo

Mírný čistící prostředek nebo teplá mýdlová voda

Jemné brusné houbičky nebo vlhčené ubrousky s alkoholem

        

Např. tento produkt volně v prodeji

 

Postup:

  • Použijte fén na vlasy nebo tepelnou pistoli a opatrně ohřívejte etiketu. Teplo pomůže změkčit lepidlo, což usnadní odstranění etikety. Dbejte na to, abyste nedrželi fén příliš blízko povrchu, abyste nezpůsobili poškození laminátu.
  • Poté, co jste etiketu ohřáli, opatrně ji začněte odlepovat prsty. Měla by se snadno odloupnout od povrchu. Pokud se etiketa nechce odlepit, nepokoušejte se ji hrubě strhnout, abyste nezpůsobili poškození nábytku.
  • Na místě, kde byla etiketa, může zůstat zbytkové lepidlo. Pomocí odstraňovače lepidel nebo mastného produktu, jako je olej nebo máslo, naneste trochu na zbytky lepidla. Nechte chvíli působit a pak otřete čistým hadříkem nebo mikrovláknem. Důkladně setřete všechny zbytky lepidla.
  • Pokud zůstaly po odstranění etikety nějaké nečistoty nebo zbytky lepidla, očistěte povrch nábytku jemným čistícím prostředkem nebo teplou mýdlovou vodou. Použijte vlhký hadřík, ale ne příliš mokrý, abyste zabránili pronikání vlhkosti do laminátu. Pokud je povrch stále neúplně čistý nebo máte na něm odolné zbytky lepidla, můžete použít jemnou brusnou houbičku nebo vlhčený ubrousek s alkoholem. Používejte je opatrně a jemně, abyste nepoškodili laminát.
  • Na závěr lehce vyleštěte upravené místo suchým hadříkem, aby se povrch nábytku vrátil do původního stavu.

 

POZOR!

Vždy zkoušejte používané čistící prostředky a metody nejprve na malé, neviditelné části nábytku, abyste zjistili, zda nezpůsobí poškození laminátového povrchu.

Buďte opatrní při používání fénu nebo tepelné pistole, abyste zabránili poškození laminátu nadměrným teplem.

Nepoužívejte ostré nebo abrazivní nástroje, které by mohly poškrábat povrch nábytku.

 

  • Home
  • Design Shoptetak.cz