Jak vybrat správně válendu

Válenda, jak vybrat tu správnou?


Válendy jsou takovým předělem mezi postelemi a pohovkami. Zatímco postel je určena víceméně jen pro spaní, válenda slouží také jako pohovka. Od pohovek, které jsou spíše designový doplněk interiéru, například v obývacím pokoji a slouží k odpočinku a lenošení se naopak liší tím, že umožňuje kromě lenošení a odpočinku plnohodnotné každodenní spaní. Tahle hlavní přednost válendy předurčuje pro použití v dětských a studentských pokojích, na ubytovnách nebo v hotelích.

 

válenda Kolorado

 válenda Kolorado

A jak správně vybrat válendu?


Válenda, na rozdíl od postele má řešené pevné umístění matrace na roštu. Nelze tedy vybírat, až na výjimky, speciální matrace zvlášť. Tady je třeba si uvědomit, jak kvalitní a hlavně jak vysokou matraci požadujeme. U válend naší firmy máme válendy s 19 a 17 cm vysokými matracemi v kvalitním provedení. Například u válendy Junior a Senior je použita vysoce kvalitní boxspring taštičková matrace vysoká 17 cm. Taštičková znamená, že jádro matrace obsahuje ocelové pružiny. Každá jednotlivá pružina je umístěna zvlášť v taštičce, váčku z vysoce odolné a elastické tkaniny. To poskytuje vynikající komfort při spánku. Každá pružina funguje nezávisle na ostatních, což zaručuje výbornou bodovou elasticitu. Matrace se tak přizpůsobí přirozenému zakřivení těla pro optimální ortopedickou podporu. Taštičky taktéž umožňují neomezenou cirkulaci vzduchu v jádru matrace. Další matrace, tentokrát 19 cm je vyrobena z kvalitní HR /PUR pěny na roštu z předpružených lamel, usazených v pevném dřevěném rámu. HR/PUR pěna se vyznačuje stálostí tvaru a poskytuje tělu dostatečnou oporu a tvarovou přizpůsobivost.

Levné válendy některých výrobců se vyznačují většinou obyčejnou molitanovou matrací různé výšky a není výjimkou, že výška takové molitanové „matrace“ není ani 6 cm. Takové válendy v naší nabídce nehledejte a naše doporučení zní, vyhněte se takovým nekvalitním válendám, je li vám Váš spánek milý.

MATRACE

 Typy matrací použité u válend

 

Dalším důležitým kritériem pro výběr válendy je výška lehací plochy. Pro děti a mládež je ideální nižší výška. V této kategorii má naše firma v nabídce válendy určené přímo pro děti s názvem Junior s výškou 43 cm. Vhodné pro děti jsou i válendy Belinda nebo Alena.

Pro starší a seniory je vhodnější poohlédnout se po válendě s vyšší lehací plochou, která umožňuje snadnější a pohodlnější vstávání. V této kategorii dominuje v naší nabídce válenda Senior s výškou 53 cm, dále pak např. válenda Amur nebo Mona.

JUNIOR

SENIORválendy Junior a Senior - s čely a bez čel

 

Dosti důležité může být pro uživatele také to, zda válenda disponuje úložným prostorem. V naší nabídce naleznete řešení s úložným prostorem nebo s úložnými šuplíky. U válend s šuplíky je třeba myslet na to, že pro otevření je potřeba volný prostor před válendou. Jedna z takových v naší nabídce je válenda Iveta. Její šuplíky se vyznačují velkým úložným prostorem, ale i velkou nosností a jsou opatřeny kolečky pro snadnou manipulaci. Je možné v nich ukládat i těžší věci jako jsou například knihy. Úložný prostor u druhého typu je přístupný z boku válendy, vyklopením roštu s matrací. Toto řešení naleznete například u válendy Alena. Další možností otevření úložného prostou je vyklopením pelesti od nohou. V takovém případě disponuje válenda i polohováním pod hlavou. Tento způsob otvírání můžete nalézt u válendy Amazonka, Kolorado nebo Amur.

IVETA S ČELEM

válenda Iveta s šuplíky

 

Nabízíme válendy s čely i bez čel, jak si tedy správně vybrat? Čelo válendy oceníte zejména v případě, kdy chcete ochránit zdi před poškozením nebo když si chcete na válendě pohodlně posedět a opřít se. Čelo je volitelný prvek a u některých válend nabízíme výběr modelu s čelem nebo něj. Příkladem jsou válendy Junior nebo Senior.

AMUR

Válenda Amur - úložný prostor

 

V naší nabídce naleznete válendy z lamina v dekoru dřeva nebo jednobarevném ale i celo-čalouněné. Na čalounění válend používáme kvalitní potahové látky se snadnou údržbou povrchu, dlouhou životností, odolností proti otěru a stálostí barev

KOLORADO

válenda Kolorado - polohování a úložný prostor

 

Na výrobu našich válend používáme vždy kvalitní 18 milimetrové laminované desky. Tyto desky jsou olepeny kvalitními plastovými hranami, které výrazně zvyšují životnost válend. Ty jsou zárukou pevné a stabilní konstrukce a spolu s kováním a kvalitním dílenským zpracováním jsou zárukou vysoké kvality.

 

Válendy neodmyslitelně patří do našich pokojů a ty z naší produkce jsou zárukou vysoké spokojenosti a dlouhé životnosti.

  • Home
  • Design Shoptetak.cz