Jak vybrat police a poličky?

Pocit domova nám navozují i zdánlivé maličkosti: rodinné fotografie, nebo třeba dětmi malované hrnečky, které připomínají zážitky a okamžiky, s nejbližšími. Útulnost a pohodlí interiéru však dokáží zajistit i zařizovací předměty. Dnes se nebudeme bavit o prostorné sedačce nebo správně tvrdé matraci, nýbrž o důležitosti polic a poliček a hlavně, jak vybrat ty správné pro Vás.

Police a poličky jsou účelným nábytkem do každé místnosti. Hodí se na knihy, dekorace i sbírky. Především ale jsou perfektní pro výplň prázdné plochy na stěně, kde místo holé zdi vytvoříte prostor pro galerii, nebo rozšíříte možnosti úložného prostoru.

Výběr polic není nijak náročný. Pokud si však přeci jen nejste jistí, my Vám rádi poradíme, co při volbě zohlednit a na co si dát pozor.

 

Nabízíme i police s LED podsvícením. Bezdotykově ovládané decentní světlo skvěle nahradí funkci lampičky na nočním stolku.

 

Výběr materiálu

  • V současnosti nejoblíbenějším materiálem je lamino. Je cenově dostupné, odolné a takřka bezúdržbové. Bývá navíc opatřeno PVC hranami, odolnými proti poškození nárazem a je možné jej sehnat v bezpočtu barevných i dřevěných dekorů.
  • Druhou možností je masivní dřevo. To je však samo o sobě mnohem těžší, což by Vám v případě polic mohlo způsobit nemalé potíže s instalací. Krom toho se jedná o výrazně nákladnější materiál, který vyžaduje další péči.
  • Poslední možností je kovová konstrukce, nebo její kombinace s předchozími dvěma materiály. Vydrží takřka cokoliv, ale nemusí zapadnout do každého interiéru a při větších rozměrech opět počítejte s vyšší pořizovací cenou.

 

Vhodně zvolená délka

Velký rozměr police ne vždy znamená výhru. Například do menšího pokoje bude příliš dlouhá police zcela nevhodná. Důležité vzít v potaz, co vše chceme na polici umístit. Jde jednoduše o to najít zlatý střed mezi tím co očekáváte a tím, co Vám interiér dovolí. Abychom Vám usnadnili hledání, na našem e-shopu si můžete podle parametrů rozměrů vybrat hned z několika délek.

Polic si samozřejmě můžete pořídit více a vytvořit si na zdi knihovnu, dle požadovaných rozměrů.

 

Knihy, rostliny i dekorace – to vše může polička pojmout. Vybírat můžete u nás z délek od 40 až do 150 centimetrů. Pokud Vám nevyhovuje tmavá, nevadí! Máme ji i v dalších barvách!

 

Když obyčejná police nestačí

Pokud Vašim nárokům nevystačí jednoduchá konstrukce dřevotřískové plovoucí desky, pak se nabízí možnost designové police, kdy rozšiřujeme výběr a funkci odkládacího prostoru o další možnosti, například LED podsvícení, možnost uzavření, posuvné prosklené dvířka a další. Díky tomu můžete plnohodnotně doplnit nejen obývací pokoji, ale také tak třeba předsíň.

S trochou fantazie a kutilskými dovednostmi si navíc můžete vytvořit svůj vlastní policový systém kombinací jednotlivých prvků.

 

Designové police nabízíme v různých dekorech. Díky tomu můžete ladit celé vybavení Vašeho obývacího pokoje nebo domácí pracovny do jakéhokoliv stylu.

 

Skvělý vzhled nesmí chybět

Jednoduché řešení polic nemá čím překvapit ani zaskočit. Naopak, skvěle se hodí do všech interiérů. A se správným dekorem doplní Váš stávající interiér o to lépe. Vsadit můžete na neutrální barvy, se kterými nešlápnete vedle takřka nikdy.

Těchto barev se držte také v případě, že se Vám nepodaří najít stejný, nebo podobný odstín dřevěného dekoru, který již ve Vašem pokoji na nábytku máte. Vždy používejte pouze jeden dekor dřeva. Kombinace dvou a více dřevěných dekorů totiž v ničem nepřipomíná útulný domov, ale (v lepším případě) výprodej nábytku. :)

Prosklená police. Posuvné skleněné dvířka ochrání uložené věci před prachem a jinými nečistotami.

 

A to je vše. Nakonec stačilo jen pár kroků, viďte? Rady a tipy, jak na zařizování Vašeho interiéru, najdete v sekci Blog, na našem webu. Anebo se rovnou můžete nechat inspirovat nabídkou našich produktů.

Věříme, že s naší pomocí, je pro Vás výběr nábytku zábavou, nejen starostí…

  • Home
  • Design Shoptetak.cz